+31 (0) 850 431 000
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Training

Rationele Emotieve Training

Stoppen met piekeren en enorm tegen dingen opzien, met uitstelgedrag en slapeloze nachten. Meer grip krijgen op eigen belemmerende denkpatronen.
Deze kunnen ombuigen tot helpende en meer reële gedachten. Meer zelfvertrouwen. Kortom: je weer lekker in je vel voelen.

Voor wie is deze training?

– Deze training is bedoeld voor een ieder die last heeft van weinig zelfvertrouwen en (TE)veel piekert, stress ervaart en/of last heeft van faalangst.

Wat gaat u leren in deze training?

– In deze training ga je leren in te zien dat je eigen gedachten over een bepaalde situatie (waar je tegenop ziet) bepalend zijn voor je gevoelens hierover. Deze negatieve gevoelens maken dat je je ook zo gedraagt. Een selffulfilling prophecy dus.
– Je leert deze negatieve gedachten te toetsen op waarheid en om te buigen tot meer reeele gedachten. Deze helpende gedachten maken dat je je beter gaat voelen en je meer proactief kunt opstellen met meer kans op slagen.

Uitgebreid programma

– In het klassikale gedeelte krijg je de introductie van de Rationele Emotieve Training. Je maakt dan een eigen prioriteitenlijst van zaken waar je tegenop hebt gezien of nog gaat zien.
– In het online gedeelte ga je oefenen met het zoeken naar de denkfouten. Je buigt de belemmerende gedachten en paradigma’s om tot meer reeele en helpende gedachten. Je leert dus systematisch te werk gaan met het RET format.
Van de hieruit voortkomende acties ga je deze concreet vertalen in effectief gedrag a.h.v. de opdrachten welke vermeld staan in de toelichtingen.

Wat kunt u nadat deze training is afgerond?

– Je kunt beter omgaan met lastige situaties waar je eerst tegenop zag.
– Je kunt waar je voorheen uitstelgedrag vertoonde, nu de zaken op een effectieve manier aanpakken. Je persoonlijke effectiviteit wordt hierdoor vergroot.
– Je kunt voortaan “nee” zeggen tegen zaken die je belemmeren in je eigen persoonlijke groei.
– Minder last van stress en gespannenheid.

Wat gaat u doen tijdens deze training

– Inleiding Rationele Emotieve Training RET
– Uitdagen van de gedachten: denkfouten
– Toepassen format RET

Uw trainer

Als trainer en als mens ga ik op zoek naar belemmerende patronen die persoonlijke groei en zelfvertrouwen in de weg staan; privé of werkgerelateerd.
Ik ben dus een soort van ‘cleaner’ waardoor weer beweging en groei ontstaan.
Ik hou me vooral bezig met effectief gedrag en (lastige en emotionele) communicatie met ruim 25 jaar ervaring als trainer, coach en counselor. Afhankelijk van de vraag werk ik graag met verschillende modellen.
Ik richt me op het beter en sterker maken van mensen zowel op individueel- (persoonlijke ontwikkeling vooral voor mensen met weinig zelfvertrouwen) als op teamniveau waar mensen met elkaar beter zouden kunnen werken.
Mijn aanpak is ‘D’: doorpakken, doelgericht en daadkrachtig met oog voor veiligheid.

Onze cursisten beoordelen IOM met een

8,4 uit 200 beoordelingen

Direct inschrijven

  • Uw gegevens

  • Uw Micro-Training

  • Kosten
    De kosten voor deze training bedragen € excl. BTW.
  • Vragen of opmerkingen

Deze bedrijven gingen u voor!