+31 (0) 850 431 000
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Training

Introductie AVG-wetgeving

Persoonsgegevens verdienen goede bescherming. Daar zijn op Europees niveau al afspraken over, nu gaat de Autoriteit Persoonsgegevens in Nederland de naleving van deze verordening ook echt handhaven. Twee belangrijke redenen dus om u te verdiepen in deze materie. Deze training biedt u degelijke basiskennis van de AVG en is zodanig opgezet dat u deze kennis direct in de praktijk kunt toepassen.

Voor wie is deze training?

Deze AVG-introductietraining is voor iedereen in de organisatie, vereniging, maatschap, Vof, of eenmanszaak die de praktische toepassing de AVG wil leren.

Wat gaat u leren in deze training?

Deze training bestaat uit drie leerdoelen; begrijpen, toepassen en evalueren. De lesstof is gericht op kennis en inzicht voor niet-juristen, dus toegankelijk voor een breed publiek, in deze training zoveel mogelijk afgestemd op de situatie van de deelnemers.

Begrijpen: wat is de AVG, wat zijn persoonsgegevens, verantwoordelijken, verwerkers, grondslagen, betrokkenen, recht op vergetelheid. Kennis die medewerkers, managers (bij overheidsinstanties en bedrijven), ZZP, of lid van een vereniging dienen te hebben om de AVG te kunnen naleven. Wat is een FG, de AP, DPIA?
Toepassen; hoe gebruik ik de regels van de AVG in de dagelijkse praktijk?
Evalueren: hoe vertaal ik voor mijn dagelijkse werk de regels van de AVG in de juiste manier van omgaan met persoonsgegevens, verantwoordelijkheden, rechten en plichten.

Wat kunt u nadat deze training is afgerond?

Het resultaat is dat u voldoende kennis en begrip hebt van wat de AVG van u en uw organisatie/vereniging verlangt over de nakoming (compliance) van deze verordening.

Wat gaat u doen tijdens deze training

De docent neemt u in drie cycli van ‘leren en toepassen’ mee in de materie. In de eerste cyclus ‘Begrijpen’ starten we het ‘leren’ met aspecten van de AVG die u in de praktijk tegenkomt. Met deze kennis heeft u een beeld van wat er voor u belangrijk is om te weten en begrijpen. Elke cyclus sluiten we af met een sessie waarin we de behandelde lesstof bespreken en er tijd is voor praktijkvragen en voorbeelden.
De tweede cyclus, ‘Toepassen’, geeft u duidelijkheid over wat er komt kijken bij het toepassen van de AVG.
In de derde cyclus ‘Evalueren’ behandelen we de vertaalslag die u dient te maken naar de praktische uitvoering van de AVG.
Met deze introductietraining krijgt u praktische handvatten over naleving van de AVG en kunt u de tijd die nodig is om met de AVG om te leren gaan aanzienlijk verkorten.

Praktische informatie

De training bestaat uit een halve dag klassikaal en daarna werken de deelnemers online verder aan borging van de nieuw opgedane kennis. Zowel het klassikale- als de online training wordt begeleid door onze docent. Tijdens deze training kunt u ten alle tijden vragen stellen en oefenen dankzij de unieke “leer” app van IOM.

Uw trainer

Uw trainer, John Lieberwerth, heeft in vele profit- en non-profit organisaties gewerkt en is ervaren praktijkdocent. Zijn ervaring in project- en procesmanagement staan aan de basis van deze praktijkgerichte training. Vanuit zijn kennis, ervaring en verdieping in privacy en bescherming van persoonsgegevens helpt hij de deelnemers bij het zetten van de eerste stappen in naleven van de AVG.

Onze cursisten beoordelen IOM met een

8,4 uit 200 beoordelingen

Direct inschrijven

  • Uw gegevens

  • Uw Micro-Training

  • Kosten
    De kosten voor deze training bedragen € excl. BTW.
  • Vragen of opmerkingen

Deze bedrijven gingen u voor!