+31 (0) 850 431 000
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Training

Gemakkelijker verkopen met DISC

Hoe sneller en beter u de bekende ‘klik’ met uw klant kunt realiseren, hoe groter het vertrouwen bij de klant in u als verkoper of adviseur. En hoe groter de kans dat u gezamenlijk tot zaken komt.

Tijdens de training ˈGemakkelijker verkopen met DISCˈ leert u op praktische wijze hoe u tijdens een verkoop of adviesgesprek het persoonlijkheidsprofiel van uw klant vast kunt stellen. U leert hoe u uw communicatie op zijn stijl kunt afstemmen om het adviesgesprek beter afgestemd en doelgerichter te laten verlopen. Kennis en gebruik van het DISC-model geeft u een diepgaand inzicht in uw eigen verkoopstijl en biedt u de mogelijkheden om uzelf en uw klanten beter te begrijpen. Hierdoor kunt u beter aansluiten bij de koopstijl van de klant, uw verkoopstrategie zodanig kiezen en inzetten dat uw producten of diensten optimaal tegemoetkomen aan de voorkeuren, drijfveren en behoeften van de klant en bouwen aan onderling vertrouwen.

Voor wie is deze training?

De training ˈGemakkelijker verkopen met DISCˈ is bestemd voor verkopers en adviseurs die directe (commerciële) contacten onderhouden met prospects en klanten, en meer inzichten en vaardigheden willen opdoen in de wijze waarop een optimale communicatie, samenwerking én commerciële transactie tot stand gebracht kunnen worden.

Wat gaat u leren in deze training?

Tijdens deze training:

 • maakt u kennis met de achtergrond en theorie van DISC
 • leert u uw eigen DISC-profiel kennen en wat het effect hiervan is op de interactie met klanten
 • leert u DISC-gedragsstijlen herkennen bij klanten
 • leert u hoe u uw eigen gedrag kunt aanpassen om optimaal aan te sluiten bij de gedragsstijl van klanten
 • leert u hoe u uw verkoopstrategie zodanig kunt kiezen en inzetten dat uw producten of diensten optimaal tegemoetkomen aan de voorkeuren, drijfveren en behoeften van de klant.

Uitgebreid programma

De training ˈGemakkelijker verkopen met DISCˈ bestaat uit drie dagdelen groepsgewijze training en een online module met behulp van de unieke app van IOM.

 • Dagdeel 1: Achtergrond en theorie van DISC
 • Dagdeel 2: Het herkennen van DISC-gedragsstijlen
 • Dagdeel 3: Je eigen DISC-profiel en het effect hiervan op de interactie en samenwerking met prospect en klanten

Wat kunt u nadat deze training is afgerond?

Na deze praktische en inspirerende DISC-training weet u:

 • waarom persoonlijkheid van belang is in de interactie en samenwerking tussen mensen
 • hoe uw eigen DISC-profiel eruit ziet
 • hoe u de DISC-gedragsstijl van klanten kunt vaststellen en interpreteren
 • hoe u uw eigen gedrag kunt afstemmen op de gedragsstijl en behoeften van klanten
 • hoe u uw verkoopstrategie zodanig kunt kiezen en inzetten dat uw producten of diensten optimaal tegemoetkomen aan de voorkeuren, drijfveren en behoeften van de klan
 • hoe u de theorie van DISC kunt toepassen in uw dagelijkse interactie en samenwerking met klanten.

Wat gaat u doen tijdens deze training?

Tijdens de training maakt u uitgebreid kennis met de DISC gedragsanalyse en zult u de vertaling van de theorie naar de praktijk intensief ervaren met behulp van concrete praktijksituaties en oefeningen. Na elke groepstraining borgt u de opgedane kennis door te leren met de online module van IOM.

Praktische informatie

Voorafgaand aan deze training doet u een geavanceerd online commercieel DISC-assessment (inclusief), waarvan de uitgebreide rapportage tijdens de training zal worden gebruikt om uw inzicht in uw eigen gedragstijl te vergroten. De training bestaat uit drie dagdelen groepsgewijze training. Na elke groepstraining wordt de borging van opgedane kennis tot stand gebracht door leren met de online module. Zowel de groepsgewijze als de online training worden begeleid door onze trainer. Tijdens de looptijd van deze training kunt u onbeperkt vragen stellen en oefenen dankzij de unieke leerapp van IOM.

Uw trainer

De training ˈGemakkelijker verkopen met DISCˈ wordt verzorgd door Jan Hellinga. Jan is gecertificeerd DISC-trainer en managing partner van de OMEO Groep. OMEO helpt organisaties en hun medewerkers zich verder te ontwikkelen. Dat doet ze met uitgekiende en op specifieke behoeften gerichte ontwikkelprogramma’s. Door haar innoverende leerconcepten dragen medewerkers en managers die hebben deelgenomen aan OMEO-trainingen met meer motivatie, kennis en kunde bij aan het rendement van hun onderneming.

Onze cursisten beoordelen IOM met een

8,4 uit 200 beoordelingen

Direct inschrijven

 • Uw gegevens

 • Uw Micro-Training

 • Kosten
  De kosten voor deze training bedragen € excl. BTW.
 • Vragen of opmerkingen

Deze bedrijven gingen u voor!