+31 (0) 850 431 000
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Training

EMO

Iedereen heeft wel eens te maken met een moeizame communicatie.
Wanneer je je al onzeker voelt in dit soort gesprekken, kun je bang worden de regie te verliezen waardoor de ander het gesprek stuurt.
Deze training wil de communicatie tussen gesprekspartners merkbaar verbeteren omdat er met behulp van specifieke gesprekstechnieken meer begrip ontstaat voor elkaar.
Door goed te luisteren ontstaat een duidelijker beeld van wat er nu aan de hand is en kunnen oplossingen gevonden worden die voor beide partijen aanvaardbaar zijn.

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor iedereen die met klachten, frustraties, slecht nieuws en emotionele gesprekspartners te maken heeft en tegen dit soort gesprekken opziet.

Wat gaat u leren in deze training?

– de verschillende communicatieniveaus
– luistervaardigheden met parafraseren en reflecteren
– herkennen van mis)communicatiepatronen en hierop anticiperen middels de Transactionele Analyse
– omgaan met weerstand en oplopende emoties middels de GEK methode

Wat kunt u nadat deze training is afgerond?

U kunt de emoties en weerstand van de ander ontvanger zodat deze zich begrepen voelt en het gesprek op rationeel niveau voortzetten. Zo kunnen mogelijke oplossingen besproken worden die voor beiden goed voelen.

Wat gaat u doen tijdens deze training

• In module 1 maakt u kennis met de verschillende communicatieniveaus, luistervaardigheden waaronder het parafraseren en reflecteren.
• In module 2 gaan we aan de slag met de 3 posities (IK, JIJ en WIJ) waaruit we communiceren en met de 3 rollen uit de Transactionele Analyse (communicatiepatronen).
• Met module 3 komen we toe aan het GEK model wat we gebruiken om daadwerkelijk met de emoties om te kunnen gaan waarna we op rationeel niveau het gesprek op inhoud verder kunnen voeren.

Uw trainer

Als trainer en als mens ga ik op zoek naar belemmerende patronen die persoonlijke groei en zelfvertrouwen in de weg staan; privé of werkgerelateerd.
Ik ben dus een soort van ‘cleaner’ waardoor weer beweging en groei ontstaan.
Ik hou me vooral bezig met effectief gedrag en (lastige en emotionele)communicatie met ruim 25 jaar ervaring als trainer, coach en counselor. Afhankelijk van de vraag werk ik graag met verschillende modellen.
Ik richt me op het beter en sterker maken van mensen zowel op individueel- (persoonlijke ontwikkeling vooral voor mensen met weinig zelfvertrouwen) als op teamniveau waar mensen met elkaar beter zouden kunnen werken.
Mijn aanpak is ‘D’: doorpakken, doelgericht en daadkrachtig met oog voor veiligheid.

Onze cursisten beoordelen IOM met een

8,4 uit 200 beoordelingen

Direct inschrijven

  • Uw gegevens

  • Uw Micro-Training

  • Kosten
    De kosten voor deze training bedragen € excl. BTW.
  • Vragen of opmerkingen

Deze bedrijven gingen u voor!