+31 (0) 850 431 000
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Training

Effectiever communiceren en samenwerken met DISC

Uit diverse onderzoeken blijkt dat communicatie in organisaties een heikel punt is. SIS International Research ontdekte bijvoorbeeld dat zeventig procent van de mkb-bedrijven stelt dat ineffectieve communicatie hun grootste probleem is. Zo’n elf procent van de omzet van bedrijven gaat verloren aan zogenaamde faalkosten, veelal veroorzaakt door miscommunicatie.

Tijdens de training ˈEffectiever communiceren en samenwerken met DISCˈ maken we korte metten met miscommunicatie en onbegrip. Als deelnemer maakt u uitgebreid en intensief kennis met DISC, een laagdrempelige gedragsanalyse. Kennis en gebruik van het DISC-model geeft u een diepgaand inzicht in uw eigen gedragsstijl en biedt u de mogelijkheden om uzelf, uw collega’s en uw klanten beter te begrijpen. Hierdoor kunt u beter aansluiten bij ieders persoonlijke behoeften, conflicten voorkomen of verminderen, verschillen in anderen beter waarderen en bouwen aan onderling vertrouwen.

Voor wie is deze training?

De training ˈEffectiever communiceren en samenwerken met DISCˈ is bestemd voor medewerkers en leidinggevenden die de kwaliteit van hun communicatie en samenwerking binnen en buiten hun organisatie naar een hoger niveau willen brengen.

Wat gaat u leren in deze training?

Tijdens deze training:

 • maakt u kennis met de achtergrond en theorie van DISC
 • leert u uw eigen DISC-profiel kennen en wat het effect hiervan is op de interactie met anderen
 • leert u DISC-gedragsstijlen herkennen bij anderen
 • leert u hoe u uw eigen gedrag kunt aanpassen om optimaal aan te sluiten bij de gedragsstijl van anderen.

Uitgebreid programma

De training ˈEffectiever communiceren en samenwerken met DISCˈ bestaat uit drie dagdelen groepsgewijze training en een online module met behulp van de unieke app van IOM.

 • Dagdeel 1: Achtergrond en theorie van DISC
 • Dagdeel 2: Het herkennen van DISC-gedragsstijlen
 • Dagdeel 3: Je eigen DISC-profiel en het effect hiervan op de interactie en samenwerking met anderen

Wat kunt u nadat deze training is afgerond?

Na deze praktische en inspirerende DISC-training weet u:

 • waarom persoonlijkheid van belang is in de interactie en samenwerking tussen mensen
 • wat de waarde is van verschillen in mensen
 • hoe uw eigen DISC-profiel eruit ziet
 • hoe u de DISC-gedragsstijl van anderen kunt vaststellen en interpreteren
 • hoe u uw eigen gedrag kunt afstemmen op de gedragsstijl en behoeften van anderen
 • hoe u de theorie van DISC kunt toepassen in uw dagelijkse interactie en samenwerking met anderen.

Wat gaat u doen tijdens deze training?

Tijdens de training maakt u uitgebreid kennis met de DISC gedragsanalyse en zult u de vertaling van de theorie naar de praktijk intensief ervaren met behulp van concrete praktijksituaties en oefeningen. Na elke groepstraining borgt u de opgedane kennis door te leren met de online module van IOM.

Praktische informatie

Voorafgaand aan deze training doet u een geavanceerd online DISC-assessment (inclusief), waarvan de uitgebreide rapportage tijdens de training zal worden gebruikt om uw inzicht in uw eigen gedragstijl te vergroten. De training bestaat uit drie dagdelen groepsgewijze training. Na elke groepstraining wordt de borging van opgedane kennis tot stand gebracht door leren met de online module. Zowel de groepsgewijze als de online training worden begeleid door onze trainer. Tijdens de looptijd van deze training kunt u onbeperkt vragen stellen en oefenen dankzij de unieke leerapp van IOM.

Uw trainer

De training ˈEffectiever communiceren en samenwerken met DISCˈ wordt verzorgd door Rob Manders. Rob is gecertificeerd DISC-trainer en managing partner van de OMEO Groep. OMEO helpt organisaties en hun medewerkers zich verder te ontwikkelen. Dat doet ze met uitgekiende en op specifieke behoeften gerichte ontwikkelprogramma’s. Door haar innoverende leerconcepten dragen medewerkers en managers die hebben deelgenomen aan OMEO-trainingen met meer motivatie, kennis en kunde bij aan het rendement van hun onderneming.

Onze cursisten beoordelen IOM met een

8,4 uit 200 beoordelingen

Direct inschrijven

 • Uw gegevens

 • Uw Micro-Training

 • Kosten
  De kosten voor deze training bedragen € excl. BTW.
 • Vragen of opmerkingen

Deze bedrijven gingen u voor!