+31 (0) 850 431 000
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Training

Effectieve productiviteit – snellezen en mindmappen

De informatie die wij in één dag moeten verwerken is groter dan die onze voorouders in hun hele leven te verwerken kregen. Gelukkig kunnen onze hersenen veel informatie opslaan. Maar….
Hoe zorgen wij ervoor dat al die informatie op de juiste manier verwerkt wordt?
Hoe vinden we die informatie dan snel terug?
Snellezen en mindmappen kan ingezet worden om de informatiestroom in goede banen te leiden.
En als u weet hoe onze hersenen de informatie verwerken, kunt u daar tijdens het lezen, opnemen en reproduceren van de informatie rekeneing mee houden. De combinatie van snellezen, mindmappen en breinkennis zorgt voor het optimale rendement.

Voor wie is deze training?

Iedereen die:
– veel informatie moet verwerken bijv. studenten, maar ook voor uw werk
– structuur zoekt om informatie beter te kunnen ordenen
– sneller wil leren lezen
– zijn productiviteit op diverse vlakken wil vergroten

Wat gaat u leren in deze training?

1. Mindmappen
2. Breinkennis
3. Snellezen
U leert tijdens deze cursus hoe u verschillende soorten mindmaps kunt maken en toepassen. U krijgt inzicht in hoe ons brein werkt, zodat u dit kunt toepassen bij het verwerken van informatie. Verder leert u de techniek van het snellezen en zult u al tijdens de klassikale training ontdekken dat u sneller gaat lezen.

Uitgebreid programma

Tijdens de klassikale training wordt per leerdoel kennis aangeboden en toegepast volgens het Microtrainingsconcept. 
We starten met mindmappen, zodat u tijdens de kennisoverdracht van de andere 2 leerdoelen, het mindmappen al kunt toepassen.
Daarnaast is het belangrijk om dagelijks 10 minuten te lezen volgens de aangeleerde techniek en ook mindmappen leer je in de praktijk door te doen. Doe dit zeker gedurende de 30 dagen dat je gebruik kunt maken van de webcliënt/app. Je hebt namelijk 30 – 40 dagen nodig om je een vaardigheid eigen te maken.
Verder is het mogelijk om gedurende deze 30 dagen met elkaar te chatten en op vaste tijden met de trainer. Deze tijden worden tijdens de klassikale training afgesproken.

Wat kunt u nadat deze training is afgerond?

Kennis van het brein zorgt ervoor dat u meer inzicht krijgt in hoe u informatie gemakkelijker en sneller kunt verwerken. Snellezen en mindmappen zijn hiervoor handige vaardigheden.
Wanneer structureel 10 minuten per dag geoefend wordt met snellezen gedurende 5 – 6 weken, wordt de snelheid bij volwassenen 1,5 – 4 x verbeterd.

Wat gaat u doen tijdens deze training

1. Mindmappen
2. Breinkennis
3. Snellezen

Praktische informatie

– Inclusief benodigde materialen
– Nederlandstalig materiaal
– Plan naast de online training, gedurende 30 dagen ongeveer 10 – 20 minuten per dag in om de vaardigheden snellezen en mindmappen te oefenen. Dit kan ook geïntegreerd worden in dagelijkse werkzaamheden.

Uw trainer

“Als trainer draag ik graag mijn enthousiasme en kennis op u over. Daardoor laat ik uw zelfvertrouwen en motivatie groeien.
Hiermee zorg ik voor balans in uw leven. Dat is volgens mij de voorwaarde om een leven lang leren en werken mogelijk te maken.”
Petra Raijmakers.

Onze cursisten beoordelen IOM met een

8,4 uit 200 beoordelingen

Direct inschrijven

  • Uw gegevens

  • Uw Micro-Training

  • Kosten
    De kosten voor deze training bedragen € excl. BTW.
  • Vragen of opmerkingen

Deze bedrijven gingen u voor!