+31 (0) 850 431 000
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Training

Effectief Onderhandelen

De doorgewinterde verkopers onder ons kennen dit vast wel. Je moet een onderhandeling in en je krijgt meteen de razende zenuwen. Want je hebt je wel voorbereid en je denkt dat je de zaak onder controle hebt. Maar wie neemt de andere kant mee? En wat voor truucjes gaan ze uithalen? En zijn ze wel te vertrouwen? Deel 1 van deze training haakt speciaal in op deze menselijke kant van onderhandelen. In deel 2 van de training gaan we verder in op de menselijke kanten van het onderhandelen—daar oefenen we met een realistische managementgame. In deel 3 worden technieken nog iets verder toegelicht—en ook daar oefenen we actief. Al met al is deze driedelige training een zeer actieve training in drie losse halve dagen, waar je de leerstof thuis in je app nogmaals kunt doorkijken en bijhouden voor het beste dagelijkse onderhandelingsresultaat. En uiteraard is het ook mogelijk om alleen deel 1 bij te wonen.

Voor wie is deze training?

– Deze training is voor iedereen die regelmatig moet onderhandelen. Het is dus zowel nuttig voor beginners als voor doorgewinterde onderhandelaars. Emotionele intelligentie is geen gebruikelijk onderdeel van een onderhandelingstraining—en daarom is dit een unieke kans om eens echt iets anders te leren.

Wat gaat u leren in deze training?

– In deze training gaat u alles leren over waar het mee begint en eindigt bij onderhandelen, namelijk bij het creëren van een positieve onderhandelingsomgeving.
– Alles begint met het idee dat er voor beide partijen voordeel is. We bezien begrippen als winnaars en verliezers in de psychologische zin van het woord, en hoe je winnaars creëert.
– Je leert hoe je vertrouwen kunt creëren door mensen te lezen en te bevragen op meerdere niveaus. We oefenen uiteraard ook in deze training; we gebruiken hiervoor een realistische managementgame. Direct na de training kun je in het echt en in de app aan de slag.

Uitgebreid programma

– 1. Wat is een onderhandeling
– 2. De eerste minuten van een onderhandeling
– 3. Winnaars en verliezers; hoe creëer ik een winnaar
– 4. De persoonlijke communicatietest—en hoe deze door zelfkennis helpt om anderen beter te lezen. En ze de aandacht te geven die ze moeten hebben om je te vertrouwen
– 5. The game of Life. Hoe creeër ik nu echt vertrouwen
– 6. Tips en trucs.
– 7. Uitleg van de app en inleiding tot deel 2.

Wat kunt u nadat deze training is afgerond?

– Na dit programma heeft u een beter inzicht in hoe vertrouwen ontstaat tijdens onderhanddelingen en bent u uw zenuwen de baas.
– U heeft een beter inzicht in wat de voordelen zijn van het open onderhandelen en kunt creatiever ingrijpen.
– U kunt in ongewenste situaties interveniëren door een beter inzicht in de psychologische achtergronden van elke situatie.

Uw trainer

– Mariska Hulsewé-Medenblik is uw trainer voor deze training. Mariska heeft een jarenlange ervaring als trainer en coach, ook internationaal. Haar specialisme is de menselijke kant van effectief ondernemen. U kunt IOM ook benaderen voor maatwerk met Mariska, bijvoorbeeld op het gebied van Leiderschapstrainingen, Assertiviteitstrainingen, Faciliteren, Effectief Vergaderen, Branded Customer Service, Persoonlijke Presentatie en Kwaliteitsbeheersing. Via Mariska biedt IOM bite-sized TMI en TACK trainingen aan.

Onze cursisten beoordelen IOM met een

8,4 uit 200 beoordelingen

Direct inschrijven

  • Uw gegevens

  • Uw Micro-Training

  • Kosten
    De kosten voor deze training bedragen € excl. BTW.
  • Vragen of opmerkingen

Deze bedrijven gingen u voor!