Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
training

Confronteren

Hoe zorg ik er als leidinggevende voor een slecht nieuws gesprek positief uit te laten werken

Communicatie
€ 395
Trainingstype: Klassikaal en online
Klassikaal: 3,5 uur
Online: 10 tot 12 uur
Starten: iedere dag

Intro

Elke leidinggevende krijgt wel eens te maken met werknemers die niet naar behoren functioneren of te weinig groei laten zien. Voor sommigen geldt dat ze tegen dit soort gesprekken opzien uit angst de relatie te verstoren of niet weten hoe zo’n gesprek aan te pakken.

Voor wie is deze training?

– Deze training is bedoeld voor leidinggevenden die van hun medewerkers professionaliteit verwachten en het lastig vinden mensen aan te spreken op hun inadequate gedrag.

Wat gaat u leren in deze training?

• U heeft kennis van en kunt schakelen tussen de verschillende conflictstijlen en weet wanneer en waartoe confronteren nodig is.
• U gebruikt hiervoor de effectieve feedbacktechnieken.
• U kunt de richtlijnen toepassen en zet bewust benodigde persoonlijke kwaliteiten hiervoor in.
• U kunt de gespreksregels uiteenzetten, weet hoe u objectief het gesprek voobereidt en past het gespreksmodel zelf toe.
• U kunt weerstand ontvangen en behoudt de regie in het gesprek
• U heeft gemaakte afspraken SMART geformuleerd.

Wat kunt u nadat deze training is afgerond?

Tijdens en na de training zijn leidinggevenden in staat het confronterend gespreksmodel goed toe te passen waarbij concrete afspraken en acties SMART worden geformuleerd.
Zo creëert de leidinggevende mogelijkheid tot het borgen van de gemaakte afspraken met de betrokkene welke worden vastgelegd.

Certificering

Als u de training succesvol heeft doorlopen en na afloop de online vragen juist hebt beantwoord, ontvangt u van ons een certificaat. Met dit certificaat kunt u aantonen dat u de training heeft gevolgd en succesvol afgerond.

Inmiddels is het Institute of MicroTraining certificaat in veel Europese landen bekend en is het een aanwinst op uw c.v.

Uw trainer

Jose Raves
José Raves
José Raves heeft na de studie orthopedagogiek (Tilburg), coaching en counseling aan het Europees Instituut (Wageningen), veel opdrachten uitgevoerd voornamelijk in het onderwijs maar inmiddels ook daarbuiten. Met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van crisisinterventies in teams en teamontwikkeling, training positieve groepsvorming, training emotionele gespreksvoering en persoonlijke effectiviteit (m.n. de Rationele Emotieve Training en Covey) blijft zij zich hierin verder professionaliseren. Zij richt zich op het beter en sterker maken van mensen zowel op individueel- (persoonlijke ontwikkeling vooral voor mensen met weinig zelfvertrouwen) als op teamniveau waar mensen beter zouden kunnen samenwerken. Haar aanpak is ‘D’: doorpakken, doelgericht en daadkrachtig met oog voor veiligheid. Haar passie is op zoek te gaan naar belemmerende patronen die persoonlijke groei en zelfvertrouwen in de weg staan; privé of werk gerelateerd en deze om te buigen tot positieve factoren die bijdragen aan meer effectief gedrag. Zij is dus eigenlijk een soort van ‘cleaner’ waardoor weer beweging en groei ontstaat.

Beoordeling

Deze training wordt met een 7 beoordeeld

Planning & prijs

Jij kunt een training volgen in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Maastricht Utrecht, Zwolle.
Bij ons volg je een klassikaal gedeelte van 3,5 uur en daarna ga je online verder met het oefenen van de lesstof.
Starten wanneer jij wilt
Amsterdam
€ 395
Starten wanneer jij wilt
Arnhem
€ 395
Starten wanneer jij wilt
Eindhoven
€ 395
Starten wanneer jij wilt
Maastricht
€ 395
Starten wanneer jij wilt
Utrecht
€ 395
Starten wanneer jij wilt
Zwolle
€ 395

Persoonlijk advies

Heeft u persoonlijk advies nodig? Neem contact met mij op.

+31 (0) 840 431 000

Rick Pastoors Opleidingsadviseur

Stel mij een vraag

Meer informatie over deze training

Heeft u nog vragen over deze training of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan eenvoudig contact met ons op.

IOM Logo