Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
training
Ton van Amelsfort IOM Trainer

Ton van Amelsfort

Trainer

Dr. Ir. Ton van Amelsfort MSc.(1958) is een expert in het toepassen van Circulair Denken (een praktisch dialect van systeemdenken, Senge).

Ton is afgestudeerd als elektrotechnisch ingenieur aan de TU Eindhoven en daarna gepromoveerd op het gebied van het elektromagnetisch stimuleren van botgroei. Vervolgens heeft hij zich via SIOO omgeschoold tot veranderingsmanager en leiding gegeven aan allerlei verandertrajecten in (non-)profit organisaties zoals bijv. TU/e of Interpolis. In 2014 heeft hij een Master gehaald in Science Education and Communication op de TU/e.

Door zijn theoretische kennis te koppelen aan zijn praktische ervaring weet Ton oorzakelijke relaties tussen emotie, gedrag en resultaat te visualiseren. Daarmee vindt hij gezamenlijk met de opdrachtgever inspiratiebronnen om op een innovatieve manier (hinderlijke) patronen te doorbreken en zo duurzame verandering te realiseren ( en veel gedoe te voorkomen).

Ton is in staat om zowel groepen als individuen in een korte tijd te inspireren en te enthousiasmeren om een start te maken met het gewenste veranderingsproces en dit vervolgens ook vol te houden totdat het gewenste resultaat bereikt is. Hij heeft zich gespecialiseerd in het geven van trainingen in- en het toepassen van- Circulair Denken  (of systeemdenken), business dynamics, causale diagrammen, vicieuze cirkels, circulaire economie, verandermanagement en coachen.

IOM Logo