Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
training
Sandra van den Nieuwenhof

Sandra van den Nieuwenhof

Trainer

Sandra van den Nieuwenhof (1962) studeerde journalistiek en rechten. Dit bleek een waardevolle basis voor haar veelzijdige loopbaan: journalist, (fiscaal)jurist, tekstschrijver, docent, politicus en schrijftrainer/schrijfcoach.
Zij schreef veel journalistieke artikelen voor dagbladen en tijdschriften waaronder een serie reportages en interviews met bekende Nederlandse designers zoals Jan des Bouvrie, Piet Hein Eek en Eric Kuster voor het tijdschrift “Excellent Leven & Wonen”. Ook schreef zij een boek over bouwen in eigen beheer: “Van kavel tot droomhuis”.
Sandra werkte daarnaast als schrijftrainer voor NCOI en P3 Transfer. Ook was zij docent schrijfvaardigheden bij Fontys Hogescholen.
In haar functie als gemeenteraadslid en fractievoorzitter (CDA) in Roosendaal schreef zij veel politieke bijdragen voor raadsvergaderingen.
“Helder schrijven begint met helder denken: je moet eerst weten wat je wilt schrijven, voor wie en wat je wilt bereiken met je tekst. Schrijven is ook schrappen: teksten winnen aan kracht als je er flink in snoeit en daarbij ook bereid bent je favoriete passages te laten sneuvelen”, aldus Sandra.
Haar expertise draagt ze enthousiast en inspirerend over in praktische schrijftrainingen. Zij laat deelnemers ervaren hoe hun teksten sterker worden met vrij eenvoudige ingrepen. Helder schrijven is te leren en al helemaal als dit in combinatie met het didactisch model van IoM gebeurt.

IOM Logo