Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
training

Joris Bijvoets

Trainer

Joris Bijvoets (1971) is na zijn Gymnasium in Amsterdam Rechten gaan studeren. De opkomst van kunstmatige intelligentie sprak hem echter zo zeer aan, dat hij overstapte naar de studie Cognitieve Kunstmatige Intelligentie in Utrecht. Juridische zaken bleven echter wel een grote hobby.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij verschillende ICT-managementfuncties bekleed. Rode draad in zijn werkzaamheden was het ontwerpen en (laten) bouwen van systemen waarin persoonsgegevens worden verwerkt, vaak van zeer gevoelige aard.

In 2012 startte Joris zijn eigen ICT bedrijfsrecherchebureau. Privacybescherming en Informatiebeveiliging spelen vanaf dat moment de hoofdrol in zijn werk.

In 2017 heeft hij de bedrijfsrecherche losgelaten, en heeft hij zich nog verder verdiept in de materie van het beschermen van persoonsgegevens. Hij heeft een opleiding voor Functionaris Gegevensbescherming met goed gevolg doorlopen. Bovendien is hij gecertificeerd voor CIPP/e (Certified Information Privacy Professional) en is hij Lead Auditor voor ISO 27001, de internationale norm voor informatiebeveiliging.

Joris is privacy adviseur en externe Functionaris Gegevensbescherming voor verschillende organisaties, van klein tot groot, voor zowel commerciële bedrijven als publieke organisaties.

Door zijn achtergrond pakt hij zowel Informatiebeveiliging als Privacy management uitermate praktisch aan. Het overdragen van kennis op deze gebieden is vast onderdeel van zijn werk. Met de IOM methodiek heeft hij de perfecte balans gevonden tussen online en klassikale training.

IOM Logo