Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
training

Joris Bijvoets

Trainer

Joris Bijvoets (1971) is na zijn VWO Rechten gaan studeren in Nijmegen. Na enige tijd bleek zijn hart toch meer te liggen bij de Informatica waardoor hij overstapte naar de studie Cognitieve Kunstmatige Intelligentie in Utrecht. Juridische zaken bleven echter wel een grote hobby.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij verschillende ICT-managementfuncties bekleed. Rode draad in zijn werkzaamheden is het ontwerpen en (laten) bouwen van systemen waarin persoonsgegevens worden verwerkt, vaak van zeer gevoelige aard.

In 2012 startte Joris zijn eigen consultancy bureau op het gebied van Security en Privacy. Hierbij heeft hij de beschikking over een uitgebreid netwerk van specialisten. Onderdeel van zijn dienstverlening is o.a. de implementatie en onderhoud van de beveiligingsnorm ISO 27001.

Vanaf 2017 wilde hij zijn juridische kennis nog verder gaan verdiepen en volgde hiertoe een studie Functionaris Gegevensbescherming die hij met goed gevolg aflegde zodat hij zich nu Certified Information Privacy Professional (CIPP/e) mag noemen. Joris is privacy adviseur en externe Functionaris Gegevensbescherming voor verschillende organisaties, van klein tot groot, voor zowel commerciële bedrijven als publieke organisaties.

Door zijn achtergrond pakt hij ICT Security als Privacy Beheer uitermate praktisch aan. Het overdragen van kennis op deze gebieden is vast onderdeel van zijn werk. Met de IOM methodiek heeft hij de perfecte balans gevonden tussen online en klassikale training.

IOM Logo