Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
training

Jan Karel Felderhof

Trainer

Jan Karel Felderhof (1955) heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de TU Twente. Daarna heeft hij o.a. research gedaan bij TNO en diverse business development en marketing management functies gehad bij multinationale, technologische en zakelijke dienstverlenende organisaties. Sinds 1990 werkt hij als zelfstandig adviseur, coach en trainer voor kleine, middelgrote en grote organisaties in het bedrijfsleven, de overheid en non profit organisaties. Voorbeelden van klanten zijn Philips, TNO, RABO, Interpolis, DA, Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, PWC, Mazars, Marshoek, advocatenkantoren, Gemeenten Eindhoven, Helmond en Tilburg, BCT IT, Laurus IT, Office Depot, Whirlpool, Océ, Ericsson, TU/e, TUD, VU, GITP, TPA, Syngaschem, Yamanouchi, Nederlands Forensisch Instituut.
Jan Karel heeft zich gespecialiseerd om professionals in dienstverlenende, technologische, universitaire en R&D organisaties te trainen en coachen. Recentelijk was hij betrokken bij het opzetten van een research lab in China en heeft hij een boek over leiderschap geschreven samen met Prof. Hans Niemantsverdriet.

Jan Karel combineert het analytisch vermogen van een bedrijfskundig ingenieur met het intuïtieve vermogen van de ondernemer en zijn invoelingsvermogen als mens.
Daardoor voelt hij exact aan waar de innerlijke kracht van mensen zit in relatie tot hun ontwikkelingsvermogen: waar zijn ze specifiek goed in, wat willen ze graag en wat zouden ze willen en kunnen bereiken. Ook kan hij dit in het bredere perspectief van een organisatie plaatsen, waardoor men medewerkers kan helpen hun potentie beter en ondernemender te gebruiken.
Dit vereist het combineren van verschillende vaardigheden: inzicht in de persoonlijkheid van mensen m.b.t. hetgeen zij nu kunnen, de staat van hun ontwikkeling en hun potentie; hoe iedereen te richten en in te zetten; hoe dynamisch in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden.
Dat roept de vraag op hoe al deze facetten te sturen en in de hand te houden. Zijn ingenieurs vermogen heeft hij hierbij aangewend om een totale benadering hiervoor aan te reiken. De essentie daarvan heeft bijvoorbeeld de De Lage Landen geholpen om in korte tijd een mondiale organisatie op te bouwen.

Jan Karel wordt innerlijk gestuurd om steeds het beste voor de medewerkers, de organisatie en haar omgeving te realiseren. Het gehele “zelfleiderschap instrumentarium” komt optimaal tot zijn recht waarmee intenties met persoonlijke, maatschappelijke en groene betekenis optimaal nagestreefd kunnen worden.

IOM Logo