Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
training

Ilse Rampen

Trainer

Ilse Rampen (1961) is momenteel docent gezondheidszorg en zelfredzaamheid. Haar studie volgde zij deels aan de HAN en deels aan het Pth Windesheim in Zwolle.
Tijdens haar docentenopleidingen in Zwolle is Ilse al gaan werken bij het Agnieten College. Eerst een administratieve functie en later in het onderwijs. Op verschillende vestigingen van het Agnieten College heeft ze gewerkt als onderwijsassistent en later als docent. Hier heeft ze een ruime ervaring met veel leer- en lesprocessen opgedaan.
Vervolgens is zij in 2007 in Almelo verder gegaan op het VMBO en ISK van Het Erasmus. Lessen biologie in de onderbouw en Zorg en Welzijn in de bovenbouw. Aan de ISK heeft ze lessen verzorgd aan anderstaligen.

Momenteel is Ilse nog op Het Erasmus werkzaam in het Praktijkonderwijs. Hier geeft ze het vak Zorg en Zelfredzaamheid aan verschillende klassen. Naast de schoolse taken is ze ook vertrouwenspersoon en heeft daarvoor een getuigschrift behaald in 2016. Ook heeft ze voor haar eigen vak een nieuwe methode geschreven die nog dagelijks gebruikt wordt. Met behulp van een iPad leren de leerlingen in de Kijk Op Praktijk methode bijvoorbeeld koken, maar ook het huishouden, EHBO en vele andere zelfredzame lessen.

Door haar werk als docent vindt ze het belangrijk dat klassen / groepen goed kunnen samenwerken. Ze heeft hiervoor een speciale training ontwikkeld die zowel praktisch als theoretisch is. Inzetbaar voor veel bedrijven, immers samenwerken doe je overal. Deze training is er in een algemene richting en in een Horeca richting. Met behulp van de IOM methodiek is de kennisoverdracht daarbij maximaal en wordt deze op lange termijn geborgd .

IOM Logo