+31 (0) 850 431 000
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Onze trainers

Een goede training valt of staat met de kwaliteit van de docent, de opzet van het lesmateriaal en de juiste didactische leervorm waarin de training wordt aangeboden. Voor de laatste twee hanteert Institute of Microtraining haar micro-trainen methodiek. Daarmee is vastgelegd dat de opbouw en uitvoering van de trainingen aan de hoogst haalbare didactische normen voldoen. Met dezelfde kritische blik wordt er ook gekeken naar de capaciteiten van onze trainers. Eigen ervaring in de praktijk en een expert op het onderwerp is niet genoeg. Al onze trainers moeten zich certificeren om zich officieel Micro-Trainer te mogen noemen. De certificering bestaat uit het hebben van kennis over de methodiek van micro-trainen, het kunnen ontwikkelen van lesmateriaal volgens deze aanpak. Dit wordt getest door een proeve van bekwaamheid door het geven van een microtraining m.b.v. door hen zelf ontwikkeld lesmateriaal voor een forum van hoofddocenten. Eenmaal geslaagd worden ze ieder jaar opnieuw getraind en getoetst.

 

Daarom stellen wij dan ook met trots aan u voor:

Trainer Rick de Jong

Rick de Jong

Geheugentrainer

Rick is een ervaren brein en effectiviteitstrainer. Rick is de top van wereld op het vlak van geheugentechnieken. Zo is hij een grootmeester in het geheugen (International Master of Memory) en Europees recordhouder pi-reciteren (22612 uit het geheugen). Als geen ander weet Rick de kracht van het menselijk brein en hoe menselijke aandacht werkt.

Petra Raijmakers

“Als trainer draag ik graag mijn enthousiasme en kennis op jou over. Daardoor laat ik je zelfvertrouwen en motivatie groeien.
Hiermee zorg ik voor balans in jouw leven. Dat is volgens mij de voorwaarde om een leven lang leren en werken
mogelijk te maken”

Lonneke Bemer

Door beweging bewustzijn creëren. Ik vind het heerlijk om door training inzicht(en) te mogen creëren. Inzichten die weer bewustzijn vergroten en waardoor zaken als persoonlijke groei / verbinding binnen het team / organisatorische verandering in beweging worden gezet. Ik vind het heerlijk om met een training te mogen faciliteren in die beweging die ervoor zorgt dat zowel de organisatorische kant als de menskant aandacht krijgt.

Carlijn Geerts

Met een achtergrond in de Communicatiewetenschap en nieuwsgierigheid naar het gedrag van de mens ben ik in 2010 het trainersvak binnen gestapt. Anderen inspireren om in beweging te komen en het beste uit zichzelf te halen, dat geeft mij energie!

Als trainer motiveer ik anderen om hun eigen communicatie en gedrag onder de loep te nemen. Ik help ze met het ontdekken van hun eigen kracht en het aanleren van kennis en vaardigheden voor een effectievere communicatie met zichzelf en de ander. Dit resulteert in meer rendement, betere samenwerking en meer werkplezier.

Mijn motto: “als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen”

Lieuwe Steendam

Lieuwe Steendam van Damsteen assessments gaat samenwerken met Institute of MicroTraining IOM is erop gericht om met behulp van haar platform een maximaal rendement te behalen bij het overdragen, borgen en toetsen van kennis en trainingen.
M.b.v. de gevalideerde assessments van Damsteen kunnen competenties gemeten en vastgesteld worden. Dit draagt bij aan een hoger rendement van een training.

Jaap Verhagen

Met een graad als docent Lichamelijke Opvoeding en Gezondheidszorg en Welzijn en meerdere coach opleidingen en cursussen in mijn bagage, ben ik ervan overtuigd dat ik een trainer van aanzienlijk niveau zal zijn. Ik sta al jaren voor groepen (sporters). Als opleider en ontwikkelaar heb ik in veel ‘keukens’ mogen kijken. IOM combineert innovatie met borging van leerresultaat en deskundigheid en dat past uitstekend bij de wijze waarop ik graag werk.

Gerard Geerlings

Business Information management

Gerard is afgestudeerd als Socioloog en heeft ruim 30 jaar gewerkt als Project, Programma en Investment Manager in de IT. Sinds vier jaar is hij actief als zelfstandig IT Strategy & Management Consultant en Lecturer Business Information Management. Via zijn bedrijf BusinessInformationManagement.NL biedt hij consultancy en trainingen aan gericht op het optimaliseren van de interface tussen Business en IT, hier ligt volgens hem de sleutel om de performance van organisaties te verbeteren. Bedrijven en organisaties moeten zich realiseren dat het proces van het managen van informatie van strategische belang is voor het succes van hun business en dat daarbij de nadruk zou moeten liggen op de mogelijkheden van nieuwe innovatieve technologie zoals mobiele platforms, cloud computing, business analytics en social media.

José Raves

Trainer

Als trainer en als mens ga ik op zoek naar belemmerende patronen die persoonlijke groei en zelfvertrouwen in de weg staan; privé of werkgerelateerd.
Ik ben dus een soort van ‘cleaner’ waardoor weer beweging en groei ontstaan.
Ik hou me vooral bezig met effectief gedrag en (lastige en emotionele) communicatie met ruim 25 jaar ervaring als trainer, coach en counselor. Afhankelijk van de vraag werk ik graag met verschillende modellen.
Ik richt me op het beter en sterker maken van mensen zowel op individueel- (persoonlijke ontwikkeling vooral voor mensen met weinig zelfvertrouwen) als op teamniveau waar mensen met elkaar beter zouden kunnen werken.
Mijn aanpak is ‘D’: doorpakken, doelgericht en daadkrachtig met oog voor veiligheid.

Trainer Eric Reversma

Eric Reversma

Sales & Communicatietrainer

Met een scherpe blik voor wat nodig is en wat wel en niet werkt “verleid” ik deelnemers tot leren en focus ik mij op de gedefinieerde leerdoelen. Dit aan de hand van uiteenlopende onderwerpen waarbij praktijk en theoretische modellen elkaar in rap temp afwisselen en aanvullen. Stap voor stap leidt dit uiteindelijk tot nieuw gedrag en het gewenste effect.

In 2014 ben ik mijn eigen onderneming commercieel training & adviesbureau Frontvisier gestart. Sinds 2017 ben ik associate trainer bij Institute of Microtraining. Mijn expertise ligt met name op het gebied van klantgerichtheid, persoonlijke effectiviteit, managementvaardigheden en commerciële vaardigheden en effectieve communicatie.

Kernwaarden voor mij zijn Inlevingsvermogen, Betrokkenheid, Deskundigheid en Resultaatgerichtheid. Mijn benadering is pragmatisch en effectief (“spreek de taal van de ander”) aangevuld met passie, energie en gedrevenheid. Het gaat niet zozeer om het wát, het gaat met name om het hoe!

Verkopen is een vak. Trainen is een vak. Mijn onderscheidend vermogen zit vooral in de combinatie; van het putten uit jarenlange verkoopervaring, het hebben van kennis en expertise van het trainersvak en het juiste persoonlijkheidsprofiel.

Mijn credo: willen weten waarmaken!

Hilde Ellerbroek

Trainer

Hilde is een bevlogen trainer met ruime ervaring in diverse functies op het gebied van sales en communicatie. Als gecertificeerd trainer en specialist op het gebied van klantgericht communiceren weet zij cursisten te motiveren om het beste uit zichzelf te halen binnen de microtraining-methode.

Trainer John

John Lieberwerth

Trainer

Op basis van drie decennia ervaring in ICT, Project Management en Marketing heeft John deze training opgebouwd. Om digitalisering te laten slagen dient de organisatie zich grondig voor te bereiden. Het hoger management dient een duidelijke boodschap te geven aan de organisatie; digitalisering is een traject, een proces, dat niet zomaar even uitgevoerd kan worden. Het vergt visie, doorzettingsvermogen, lef en commitment. Deze aspecten vormen de basis voor succes. In deze training daarom ook aandacht voor de ervaringen die organisaties de afgelopen vijf jaren al hebben opgedaan, waar we nu staan voor wat betreft kennis en kunde over digitalisering en klantrelaties en de waarde van digitalisering voor uw organisatie in het bijzonder.

Mariska Hulsewé-Medenblik

Trainer

Mariska heeft een jarenlange ervaring als trainer en coach, ook internationaal. Haar specialisme is de menselijke kant van effectief ondernemen. U kunt IOM ook benaderen voor maatwerk met Mariska, bijvoorbeeld op het gebied van Leiderschapstrainingen, Assertiviteitstrainingen, Faciliteren, Effectief Vergaderen, Branded Customer Service, Persoonlijke Presentatie en Kwaliteitsbeheersing. Via Mariska biedt IOM bite-sized TMI en TACK trainingen aan.

Deze bedrijven gingen u voor!