+31 (0) 850 431 000
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Onze trainers

Een goede training valt of staat met de kwaliteit van de docent, de opzet van het lesmateriaal en de juiste didactische leervorm waarin de training wordt aangeboden. Voor de laatste twee hanteert Institute of Microtraining haar micro-trainen methodiek. Daarmee is vastgelegd dat de opbouw en uitvoering van de trainingen aan de hoogst haalbare didactische normen voldoen. Met dezelfde kritische blik wordt er ook gekeken naar de capaciteiten van onze trainers. Eigen ervaring in de praktijk en een expert op het onderwerp is niet genoeg. Al onze trainers moeten zich certificeren om zich officieel Micro-Trainer te mogen noemen. De certificering bestaat uit het hebben van kennis over de methodiek van micro-trainen, het kunnen ontwikkelen van lesmateriaal volgens deze aanpak. Dit wordt getest door een proeve van bekwaamheid door het geven van een microtraining m.b.v. door hen zelf ontwikkeld lesmateriaal voor een forum van hoofddocenten. Eenmaal geslaagd worden ze ieder jaar opnieuw getraind en getoetst.

 

Daarom stellen wij dan ook met trots aan u voor:

Otto van Verschuer

Coördinator managementtrainingen

Opgeleid als commercieel econoom aan de Hanzehogeschool in Groningen heeft Otto van Verschuer de basis gelegd voor zijn werk als organisatieadviseur en trainer. Zijn verwondering over hoe mensen zich ontwikkelen heeft hem als junior maar ook als manager gebracht waar hij nu staat. Bij veel bedrijven heeft hij gezien hoe effectief gedrag kan zijn en hoe belangrijk en inspirerend het is om te doen waar je goed in bent. Door zijn stijl en interesse voor mensen, ruime kennis en ervaring met het leven en werk van professionals weet hij snel vertrouwen te wekken en mensen uit te dagen zich voortdurend te blijven ontwikkelen.

Michiel L’Honoré Naber

Coördinator communicatietrainingen

Michiel L’Honoré Naber begint zijn carrière in de Automotive branche en al snel komt hij in dienst van importeur BMW Nederland, waar hij diverse functies bekleedt op het gebied van Sales & Marketing, Opleiding, Training en Coaching.

Met zijn ruime ervaring besluit Michiel in 2002 zijn eigen onderneming op te zetten en is hij thans werkzaam als trainer op velerlei gebied, zoals: communicatie, acquisitie, commerciële vaardigheden, effectief beïnvloeden, presentatietechniek, onderhandelings- en adviesvaardigheden, effectief vergaderen etc. Daarnaast werkt Michiel als coach, is hij gecertificeerd DISC trainer en is hij als examinator verbonden aan het NIMA.

Hilbert Okken

Coördinator verkooptrainingen

Al vroeg in mijn carrière ben ik het pad van trainer ingeslagen, het overbrengen van nieuwe kennis en deze meteen toepasbaar maken voor de praktijk is waar ik naar streef. Ik krijg enorm veel energie uit de interactie met cursisten en wil het beste uit de deelnemers bovenhalen.

Mijn hart en dus ook mijn specialisatie ligt op het gebied van verkoop en communicatie. Zelf ben ik nog steeds actief in de verkoop. Ik kan dus meevoelen met de cursisten en voorbeelden uit de praktijk aanhalen. Hierdoor ontstaat de juiste mix van theorie en praktijk. De verworven kennis meteen toepassen in het werkveld van de deelnemers. Het bereiken van de afgesproken leerdoelen is voor mijn cursisten en opdrachtgevers van groot belang. Dankzij de methodiek van Instituut of Microtraining is dit gewaarborgd en krijgt iedereen de hoogste return on education.

Mijn motto: Als kennis macht is, dan is wijsheid is het verkrijgen van die kennis met behulp van een goede training.

Gérard Wolbert

Coördinator klantgerichtheidstrainingen

Als trainer/coach heb ik ruim 20 jaar ervaring. Mijn drive is om de ander aan te zetten tot zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Dat betreft zowel individuen als teams in de gehele organisatielijn.

Hospitality staat voor mij gelijk aan (zakelijke) dienstverlening in optima forma. De gedragskenmerken en persoonlijke vaardigheden die hospitality vraagt, zijn daarmee beschikbaar voor alle vormen van dienstverlening. De ander heeft daarmee de tools in handen om invulling en ‘kleur’ te geven aan de organisatiedoelen en -cultuur.

“Gras groeit niet snel door aan de sprieten te trekken, maar door de wortels water te geven”. (Afrikaans spreekwoord)

Petra Raijmakers

“Als trainer draag ik graag mijn enthousiasme en kennis op jou over. Daardoor laat ik je zelfvertrouwen en motivatie groeien.
Hiermee zorg ik voor balans in jouw leven. Dat is volgens mij de voorwaarde om een leven lang leren en werken
mogelijk te maken”

Gert Nieuwkerk

Projectmanagement en IT

“Zorgen dat een team/teamleden tot hun recht komen en maximaal gaan presteren in hun werkzaamheden door ze inzicht te geven in hun talenten. Ik leer ze daarbij hun talenten op de juiste manier te gebruiken.
Ik maak hierbij gebruik van de verschillende werkvormen die er zijn op trainings- en coachingsvlak.
Dit alles onder het motto van voordoen, nadoen en dan zelf doen.
De scope van mijn werkzaamheden ligt op het snijvlak van ICT en Business Informatiemanagement, Kwaliteitszorg (In de breedste zin van het woord), Testen, Beheer en Communicatietrainingen”

Lonneke Bemer

Door beweging bewustzijn creëren. Ik vind het heerlijk om door training inzicht(en) te mogen creëren. Inzichten die weer bewustzijn vergroten en waardoor zaken als persoonlijke groei / verbinding binnen het team / organisatorische verandering in beweging worden gezet. Ik vind het heerlijk om met een training te mogen faciliteren in die beweging die ervoor zorgt dat zowel de organisatorische kant als de menskant aandacht krijgt.

Carlijn Geerts

Met een achtergrond in de Communicatiewetenschap en nieuwsgierigheid naar het gedrag van de mens ben ik in 2010 het trainersvak binnen gestapt. Anderen inspireren om in beweging te komen en het beste uit zichzelf te halen, dat geeft mij energie!

Als trainer motiveer ik anderen om hun eigen communicatie en gedrag onder de loep te nemen. Ik help ze met het ontdekken van hun eigen kracht en het aanleren van kennis en vaardigheden voor een effectievere communicatie met zichzelf en de ander. Dit resulteert in meer rendement, betere samenwerking en meer werkplezier.

Mijn motto: “als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen”

Lieuwe Steendam

Lieuwe Steendam van Damsteen assessments gaat samenwerken met Institute of MicroTraining IOM is erop gericht om met behulp van haar platform een maximaal rendement te behalen bij het overdragen, borgen en toetsen van kennis en trainingen.
M.b.v. de gevalideerde assessments van Damsteen kunnen competenties gemeten en vastgesteld worden. Dit draagt bij aan een hoger rendement van een training.

Jaap Verhagen

Met een graad als docent Lichamelijke Opvoeding en Gezondheidszorg en Welzijn en meerdere coach opleidingen en cursussen in mijn bagage, ben ik ervan overtuigd dat ik een trainer van aanzienlijk niveau zal zijn. Ik sta al jaren voor groepen (sporters). Als opleider en ontwikkelaar heb ik in veel ‘keukens’ mogen kijken. IOM combineert innovatie met borging van leerresultaat en deskundigheid en dat past uitstekend bij de wijze waarop ik graag werk.

Gerard Geerlings

Business Information management

Gerard is afgestudeerd als Socioloog en heeft ruim 30 jaar gewerkt als Project, Programma en Investment Manager in de IT. Sinds vier jaar is hij actief als zelfstandig IT Strategy & Management Consultant en Lecturer Business Information Management. Via zijn bedrijf BusinessInformationManagement.NL biedt hij consultancy en trainingen aan gericht op het optimaliseren van de interface tussen Business en IT, hier ligt volgens hem de sleutel om de performance van organisaties te verbeteren. Bedrijven en organisaties moeten zich realiseren dat het proces van het managen van informatie van strategische belang is voor het succes van hun business en dat daarbij de nadruk zou moeten liggen op de mogelijkheden van nieuwe innovatieve technologie zoals mobiele platforms, cloud computing, business analytics en social media.

Deze bedrijven gingen u voor!