Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
training

Over IOM

Het Institute of Microtraining (IOM) is in 2010 opgericht door Dieter Duftner te Innsbruck. IOM is ontstaan vanuit een initiatief van de Universiteiten van Wenen en Salzburg waar veel onderzoek is gedaan naar het optimaliseren van kennisoverdracht.

Dieter heeft didactiek en pedagogiek gestudeerd aan de universiteit van Wenen en Salzburg waarna hij is gaan doceren aan de Universiteit van Innsbruck. Na een aantal jaren als onderzoeker en docent kwam Dieter tot de conclusie dat er dringend behoefte was aan een meer doelgerichte en efficiënte lesmethodiek. Zijn onderzoek had nl. aangetoond dat het rendement van de gangbare manier van kennisoverdracht erg laag was.

Vervolgens is Dieter met een team van specialisten van meerdere Oostenrijkse universiteiten gaan werken aan de vervolmaking en aanpassing aan de trainingspraktijk van een in de jaren ’60 aan de Stamford University ontwikkeld didactisch model (Microtraining). Het resultaat was een leermethode waardoor het rendement van kennisoverdracht substantieel toeneemt, de kennis op lange termijn geborgd wordt en het leerresultaat transparant en meetbaar maakt. Het team van Dieter heeft deze methodiek tevens betaalbaar en inzetbaar gemaakt met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkeld software platform. Een platform gebouwd vanuit een didactisch perspectief en niet, zoals zo vaak het geval is, vanuit een technisch perspectief.

Omdat al vrij snel bleek dat er een grote vraag was naar deze Microtraining methodiek, is in 2010 besloten het model naar de markt te brengen onder de naam Institute of Microtraining (IOM) Oostenrijk.

Vanuit andere landen bleek er ook al snel veel belangstelling te zijn. Dit heeft ertoe geleid dat verdere internationale expansie plaats vindt middels een franchise model met per land 1 master franchisenemer om zodoende gecontroleerd te groeien en de kwaliteit en continuïteit te kunnen borgen. Inmiddels zijn IOM Zwitserland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Kroatië een feit en zijn er gesprekken met master franchisenemers in vele andere landen gaande.

Sinds medio 2016 is IOM Nederland actief o.l.v. Gerco Homburg. Gerco heeft een jarenlange ervaring in de opleidingsbranche o.a. als (mede) eigenaar en algemeen directeur van Compu’Train.

Daarnaast is als didactisch manager Hugo Korsten aangetrokken met de taak trainers te begeleiden en assisteren in de migratie van hun eigen trainings portfolio naar de IOM methodiek en het IOM platform. Tevens begeleidt Hugo organisaties met het implementeren van het IOM platform dan wel migreren van interne trainingen naar het IOM model. Hugo heeft een achtergrond als o.a. onderzoeker bij universiteiten, ministeries en de EU naar het optimaliseren van kennisoverdracht.

Rick Pastoors is toegevoegd aan het team met de verantwoordelijkheid het hele IOM software platform te beheren, supporteren en optimaliseren i.s.m. de ontwikkelaars in Oostenrijk en de dagelijkse praktijk in Nederland. Rick heeft een ruime achtergrond in zowel de business- als de gebruikerskant van dit soort applicaties.

Hans Goemans tot slot zal de verdere commerciële uitrol in Nederland gestalte geven. Hans heeft een jarenlange (internationale) ervaring in diverse commerciële management- en directiefuncties (w.o. in de ICT- en opleidingen branche).

Angelique Traas – Coppejans

Online Marketeer

Gerco Homburg

Gerco Homburg

Manager

Hans Goemans

Hans Goemans

Business Developer

Hugo Korsten

Hugo Korsten

Manager Education

Kees van Bergeijk

Kees van Bergeijk

Accountmanager

Luuc Homburg

Opleidingsadviseur

IOM Logo